DISTRIBUIȚI
Reuters

Noul Guvern al Greciei a fost învestit marți în funcție, la două zile după ce Partidul Conservator condus de Kyriakos Mitsotakis a câștigat alegerile parlamentare, promițând ca țara să devină mai atractivă pentru investitori, potrivit Associated Press, potrivit mediafax.

Noul Cabinet este format din politicieni cu experiență în guvernele anterioare, dar și miniștrii care nu provin din rândul politicienilor, respectiv tehnocrați considerați experți în domeniile lor de activitate.


Citește și : Trump, despre ambasadorul britanic la Washington: ‘Este un tip foarte prost’

Postul de ministru de Finanțe i-a revenit lui Christos Staikouras, un economist și inginer care are experiență în domeniu, fiind ministru adjunct în fostul Guvern din timpul crizei financiare din Grecia.

”Scopul nostru principal este acela de a crea condiții pentru o dezvoltare mai bună și susutenabilă cu finanțe publice sănătoase și un sector bancar stabil”, a declarat Staikouras în timpul preluării Ministerului de la predecesorul său, Euclid Tsakalotos.

”Vom continua scutirile de impozite pentru locuințe și afaceri. Vom promova producția, productivitatea, competitivitatea, calitatea , adaptabilitatea și o abordare orientată spre exterior a economiei noastre”, a dăugat acesta.

Noul prim-ministru al Greciei, Kyriakos Mitsotakis, care a fost învestit în funcție luni, a promis micșorarea taxelor, privatizarea serviciilor publice și negocieri cu creditorii greci care vor permite reinvestirea unor sume de bani mai mari în țară.

Citește și : Europenii sunt hotărâţi să prezinte un candidat unic pentru a-i succeda Christinei Lagarde la şefia FMI