DISTRIBUIȚI
CCTV News

Trei persoane au murit în Grecia din cauza valului excepţional de frig care a lovit această ţară, a anunţat duminică o sursă oficială, citată de AFP, scrie agerpres.

Cele trei victime, doi bărbaţi şi o femeie, se aflau într-o maşină care a fost luată vineri de viituri în apropiere de Atena.


Citește și : 126 de persoane și-au pierdut viața după furtuna din Filipine

Femeia a fost descoperită moartă, din cauza frigului, sâmbătă, în maşină, iar duminică pompierii au găsit şi corpurile celor doi bărbaţi.

Grecia se confruntă cu un val de frig prelungit, cu temperaturi scăzând în unele locuri până la -18 grade Celsius şi cu numeroase regiuni sub zăpadă.

Serviciile de urgenţă au primit numeroase apeluri de la persoane rămase blocate în maşini sau în case în urma căderilor masive de zăpadă.

Citește și : Viscolul perturbă grav traficul aerian din Austria și sudul Germaniei – Peste o sută de zboruri au fost anulate

Sâmbătă pompierii au reuşit să salveze doi turişti francezi blocaţi într-o pădure de pe insula Lesbos.

Din cauza condiţiilor meteo nefavorabile, multe drumuri au fost închise, serviciile de feribot au fost suspendate şi numeroase curse feroviare anulate. Vineri, un avion care se îndrepta spre Salonic (nord) a fost redirecţionat la Timişoara, România, din cauza lipsei de vizibilitate.