DISTRIBUIȚI
Twitter

Grecia a acuzat autorităţile turce că au forţat un grup de aproape 40 de migranţi să treacă râul Evros din partea turcă în cea greacă, informează marţi DPA, potrivit agerpres

„Jandarmeria turcă i-a adus la ţărm şi i-a forţat să vină în Grecia sub ameninţarea violenţei”, a declarat ministrul migraţiei Notis Mitarakis marţi la televiziunea greacă.


Citește și : Armata rusă NU are nevoie să folosească arme nucleare în Ucraina

Potrivit migranţilor, cadavrul unui copil care a murit în partea turcă a frontierei lipsea, a spus Mitarakis.

După ce au fost forţaţi să intre în râu de către autorităţile turce, cei 38 de migranţi au rămas blocaţi timp de câteva zile pe o insuliţă din mijlocul râului Evros.

Autorităţile elene au declarat că aceşti oameni au crezut în mod eronat că au ajuns în Uniunea Europeană când s-au aflat pe insuliţă.

În cele din urmă, migranţii au reuşit să ajungă luni pe malul grecesc al râului într-o barcă gonflabilă în circumstanţe inexplicabile, potrivit Atenei. Abia atunci li s-a oferit ajutor de către Grecia.

Citește și : Recesiunea globală SCADE preţul petrolului

Migranţii au declarat că au venit din Siria şi teritoriile palestiniene. Ei se tem că autorităţile turce îi vor trimite înapoi de unde au venit dacă nu sunt acceptaţi în Grecia, potrivit portalului de ştiri grecesc de stânga efsyn.gr.

Potrivit agenţiei ONU pentru refugiaţi, 3.225 de persoane au trecut pe uscat din Turcia în Grecia de la începutul anului până la 7 august.