DISTRIBUIȚI
Infomobile - w2eu

Grecia a împiedicat 4.000 de migranţi să intre ‘ilegal’ din Turcia pe teritoriul său, a declarat sâmbătă purtătorul de cuvânt al guvernului elen, Stelios Petsas, după o reuniune de urgenţă condusă de premierul Kyriakos Mitsotakis, transmit AFP şi Reuters, potrivit agerpres.

‘Grecia s-a confruntat ieri (vineri) cu o tentativă organizată, de masă şi ilegală de violare a frontierelor noastre, dar a depăşit-o’, a afirmat purtătorul de cuvânt.


Citește și : Turcia afirmă că a distrus o ‘instalaţie de arme chimice’ în nord-vestul Siriei

‘Ne-am apărat frontierele şi pe cele ale Europei. Am împiedicat peste 4.000 de tentative de pătrundere ilegală în interiorul teritoriului nostru’, a adăugat el, la scurt timp după ce Turcia a anunţat că va lăsa deschise graniţele pentru migranţi spre Europa.

Sâmbătă, într-un discurs la Istanbul, preşedintele Recep Tayyip Erdogan a declarat că Turcia va lăsa frontierele deschise pentru a permite trecerea migranţilor, şi a reproşat Uniunii Europene că nu ajută suficient Ankara.

‘Nu vom închide porţile’, a spus preşedintele turc, afirmând că 18.000 de migranţi au trecut frontiera pentru a ajunge în Europa, începând de vineri, o cifră imposibil de confirmat.

Citește și : O delegaţie a PE care anchetează un presupus conflict de interese al premierului ceh afirmă că a primit ameninţări cu moartea