DISTRIBUIȚI

Cel puţin zece persoane şi-au pierdut viaţa în Texas, în apropiere de frontiera cu Mexicul, în accidentul unei furgonete ce transporta circa 30 de persoane care ar fi putut fi migranţi ilegali, au anunţat autorităţile locale miercuri, citate de AFP, potrivit agerpres.

Autorităţile texane au comunicat că anchetează un „accident major” în apropiere de oraşul Falfurrias, la câţiva kilometri de graniţa cu Mexicul.


Citeşte şi: SUA resping apelul OMS pentru un moratoriu privind administrarea celei de-a treia doze de vaccin

O furgonetă Ford, care circula cu mare viteză spre nord pe autostradă, a derapat, lovind un stâlp electric metalic şi un panou rutier, potrivit unui martor.

„Şoferul şi nouă pasageri au decedat pe loc”, au precizat autorităţile texane.

Potrivit unui responsabil local, în jur de 30 de persoane se aflau la bordul furgonetei.

„Se pare că erau migranţi, fără acte, dar trebuie să lucrăm cu consulatele”, a declarat un purtător de cuvânt al Departamentului pentru securitatea publică din Texas, sergentul Nathan Brandley.

Utilizarea vehiculelor supraîncărcate este caracteristică modului de operare al traficanţilor de migranţi la graniţa dintre cele două ţări.

Vezi şi: O centrală termică din sudul Turciei a fost EVACUATĂ din cauza incendiilor (VIDEO)

În martie, un presupus traficant a fost inculpat după moartea a 13 persoane în coliziunea între un camion greu şi un vehicul supraîncărcat în California de Sud.

Sosirile de migranţi în SUA s-au diminuat semnificativ în timpul pandemiei şi au început să se înteţească uşor în 2020, înmulţindu-se substanţial de când preşedintele Joe Biden a preluat funcţia. Republicanii îl acuză că le-a oferit „o gură de aer”, relaxând politicile draconice de migraţie ale predecesorului său Donald Trump.