DISTRIBUIȚI
RavenclawPride - WordPress.com

Creşterea numărului de cazuri noi de infectare cu coronavirus în Australia se menţine sub 2%, iar graficul respectiv se aplatizează, a anunţat luni ministrul sănătăţii, Greg Hunt, citat de dpa, potrivit agerpres.

Oficialul de la Canberra a declarat presei că ultimele date dovedesc eficienţa autoizolării ca mijloc de oprire a răspândirii epidemiei şi că ‘începem să vedem o aplatizare consolidată a graficului’.


Citeşte şi: Trump şi Putin salută ‘marea importanţă’ a acordului OPEC

‘Nu înseamnă că nu mai avem probleme. Încă mai există o creştere şi pot apărea oricând focare şi vârfuri. Dar este un motiv de speranţă reală şi de aspiraţie reală’, a spus ministrul. El a avertizat că este foarte importantă păstrarea în continuare a distanţării sociale şi a izolării la domiciliu.

În Australia au fost diagnosticaţi cu COVID-19 6335 de pacienţi, dintre care 3388 s-au vindecat, iar 61 au decedat; 238 de bolnavi sunt internaţi în spitale.

Citeşte şi: TORNADĂ UCIGAŞĂ în SUA (VIDEO): Şase oameni am murit!

La bilanţul deceselor s-au adăugat duminică noaptea doi foşti pasageri ai navei de croazieră Ruby Pricess. Până acum au murit după infectarea cu coronavirus 18 din cei care fuseseră îmbarcaţi, iar poliţia australiană anchetează modul în care s-a permis debarcarea a 2700 de pasageri la Sydney, în 19 martie. Dintre cei 1040 de membri ai echipajului, s-a confirmat 66 de cazuri.

În Tasmania, două spitale au fost închise luni pentru dezinfecţie, după apariţia unui focar de coronavirus în rândul personalului. Peste 1000 de angajaţi din cele două unităţi vor fi izolaţi la domiciliu timp de 14 zile.