DISTRIBUIȚI
Mirror

Guvernul de la Londra trebuie să amâne cu un an procesul de părăsire a Uniunii Europene, pentru a le permite adunărilor cetăţenilor să spargă impasul politic legat de Brexit, a declarat joi fostul premier britanic Gordon Brown, citat de Reuters, potrivit agerpres.

Brown, premier laburist al Marii Britanii în perioada 2007 – 2010, a spus că în ţara sa nemulţumirea publică este în creştere în legătură cu ceea ce electoratul britanic percepe ca fiind o elită politică intangibilă şi un parlament paralizat.


Citește și : Theresa May nu se va duce la Forumul Economic de la Davos pentru a se consacra Brexitului

”Combinaţia letală formată dintr-un parlament blocat, o ţară mai divizată ca niciodată şi neîncrederea în creştere între parlament şi oameni mă face să mă tem pentru coeziunea noastră”, a afirmat Gordon Brown, într-un discurs la Edinburgh.

Adunările cetăţenilor, care s-au desfăşurat în întreaga lume, au drept scop să înlăture conflictele de interese care pot împiedica politicienii să ajungă la o concluzie în cazul unor chestiuni majore. Facilitate de experţi, ele au fost folosite în Canada, SUA şi Irlanda pentru a soluţionarea unor probleme spinoase, precum legislaţia referitoare la avort.

Citește și : Cohen recunoaște că a manipulat sondaje de opinie din ordinul lui Trump