DISTRIBUIȚI
Profolus

Google şi Facebook au primit amenzi de zeci de milioane de dolari pentru încălcarea legilor privind protecţia datelor în Coreea de Sud, relatează miercuri DPA, potrivit agerpres

Comisia de Protecţie a Informaţiilor Personale din Coreea de Sud (PIPC) a acuzat miercuri ambele companii că exploatează datele utilizatorilor pentru publicitate online direcţionată fără a obţine consimţământul acestora. Utilizatorii nu au fost informaţi în mod corespunzător că datele lor vor fi folosite în acest scop, potrivit PIPC.


Citește și : Von der Leyen îi sfătuieşte pe eurodeputaţii nemulţumiţi de creşterea preţului la energie să-şi trimită facturile la Moscova

Google a fost amendată cu 69,2 miliarde de woni (49,7 milioane de dolari) şi Meta, compania-mamă a Facebook, trebuie să plătească 30,8 miliarde de woni (22,12 milioane de dolari).

Acestea sunt cele mai mari amenzi aplicate pentru încălcări ale Legii privind Protecţia Informaţiilor Personale, potrivit unui comunicat al comisiei supravegheate de preşedintele Coreei de Sud.

Comisia a cerut giganţilor tehnologici americani să-şi corecteze comportamentul. Ambele companii ar trebui să informeze clar utilizatorii şi să le ceară consimţământul pentru a urmări şi colecta comportamentul clienţilor pe website-urile lor şi aplicaţii.

Meta a criticat hotărârea şi a făcut referire la o acţiune în justiţie dacă este necesar. „Deşi respectăm decizia PIPC, suntem încrezători că lucrăm cu clienţii noştri într-un mod legal respectând procesele cerute de reglementările locale”, a declarat purtătorul de cuvânt al Meta.

Citește și : Comisia Europeană va propune mai multă flexibilitate în reducerea datoriei

„Ca atare, nu suntem de acord cu decizia PIPC şi vom fi deschişi la toate opţiunile, inclusiv solicitarea unei decizii din partea instanţei”, a adăugat el.