DISTRIBUIȚI
cnn

Compania Google a dezminţit marţi acuzaţiile de părtinire politică lansate de preşedintele american Donald Trump şi a subliniat că motorul său de căutare „nu clasează niciodată rezultatele de căutare pentru a manipula o opinie politică”, informează AFP, potrivit agerpres.

„Căutarea nu este utilizată pentru a apăra un program politic şi noi nu deviem rezultatele noastre spre o anumită ideologie politică”, a subliniat Google într-un comunicat emis pe un ton ferm.


Citește și: Demisie surprinzătoare în guvernul francez. Unul dintre cei mai populari miniștri a renunțat la funcție

„Scopul nostru este de a ne asigura că utilizatorii care tastează o căutare în fereastra Google Web Search primesc rezultatul cel mai pertinent în câteva secunde”, a insistat compania, adăugând că ea aduce în fiecare an sute de ameliorări la algoritmii ce pilotează căutarea, „pentru a asigura că ei (utilizatorii) găsesc conţinut de mare calitate”.

După ce a acuzat reţelele sociale că îngrădesc vocile conservatoare, preşedintele american Donald Trump a lansat marţi dimineaţa critici la adresa Google, afirmând că rezultatele motorului de căutare sunt „trucate”. Potrivit preşedintelui american, „96% dintre rezultatele pentru ‘Trump News’ vin din mass-media naţionale de stânga”, pe care el le consideră ca fiind „foarte periculoase”.

Citește și: În sfârșit, s-a aflat unde și cu cine și-a petrecut Vladimir Putin vacanța de vară

Miliardarul american a acuzat deja săptămâna trecută „giganţii reţelelor sociale” că reduc la tăcere „milioane de oameni”. „Oamenii au dreptul să decidă asupra a ceea ce este adevărat şi ceea ce este fals, fără cenzură!”, a notat el pe Twitter, din care a făcut mijlocul de comunicare predilect pentru a ocoli mass-media pe care le consideră rău intenţionate la adresa sa.

Congresul, unde partidul preşedintelui Trump deţine majoritatea, i-a convocat deja pe directorii reţelelor sociale pentru a da explicaţii.