DISTRIBUIȚI
Reuters

Google a lansat trei aplicaţii pentru Android şi iOS care îndeplinesc funcţii de prelucrare a fotografiilor şi a materialelor video, dar folosesc exclusiv tehnologii experimentale.

Gigantul american Google a găsit o nouă modalitate de testare a tehnologiilor software experimentale, inclusiv antrenarea sistemelor sale de inteligenţă artificială. Acesta va lansa aplicaţii care le va permite utilizatorilor să folosească tehnologii în curs de dezvoltate şi, în acelaşi timp, inginerii companiei vor colecta informaţiile necesare perfecţionării tehnologiilor respective.


Sub egida “appsperiments” (experimente prin intermediul aplicaţiilor), Google a lansat trei aplicaţii numite Storyboard, Selfissimo! şi Scrubbies.

Prima dintre acestea, Storyboard, extrage câte 6 cadre dintr-o filmare cu telefonul şi le aranjează într-un format similar cărţilor cu benzi desenate. Utilizatorii vor putea împrospăta benzile până obţin cadrele şi formatele dorite, iar cei de la Google susţin că aplicaţia poate realiza până la 1,6 trilioane de combinaţii.

Ca un fel de cabină foto pe pilot automat, Selfissimo! va face singur fotografii de fiecare dată când detectează că utilizatorul ia o postură pentru a fi fotografiat. Aplicaţia va realiza, practic, câte o poză de fiecare dată când utilizatorul se opreşte din mişcare, fiind pentru Google un bun mijloc de îmbunătăţire a tehnologiei de recunoaştere facială.

În fine, Scrubbies, permite mixarea filmărilor prin glisarea cu degetul pe ecran în stânga şi în dreapta întocmai unui DJ care lucrează la platane. Rezultatul este o animaţie care poate reda înainte şi înapoi aceeaşi succesiune de cadre.

Storyboard este disponibilă deocamdată doar pe Android, Scrubbies poate fi instalată numai pe iOS, iar Selfissimo! merge pe ambele platforme.