DISTRIBUIȚI
FILE PHOTO: The logo for Google LLC is seen at the Google Store Chelsea in Manhattan, New York City, U.S., November 17, 2021. REUTERS/Andrew Kelly/File Photo

Compania Google, aparţinând grupului tehnologic american Alphabet, a primit o amendă de 21,8 miliarde de ruble (387 de milioane de dolari) pentru refuzul repetat de a elimina de pe platforma YouTube conţinut considerat ilegal de Moscova, potrivit unei decizii nedefinitive a unei instanţe judiciare , informează mediafax.

Rusia a emis de mult timp obiecţii referitoare la difuzarea de către platformele online străine a conţinutului vizat de restricţiile Moscovei, iar litigiile s-au amplificat în contextul invaziei militare ruse în Ucraina.


Citește și : Un oficial SUA se aşteaptă la noi măsuri din partea OPEC în privinţa majorării producţiei de petrol

Autoritatea rusă pentru Comunicaţii (Roskomnadzor) a stabilit în iunie că platforma video YouTube transmite deliberat informaţii false despre conflictul din Ucraina, a permis promovarea opiniilor extremiste şi a îndemnat minori să participe la proteste neautorizate.

„Platforma video YouTube promovează deliberat răspândirea de informaţii care induc în eroare referitoare la progresele în operaţiunea specială din Ucraina, discreditând forţele armate ale Federaţiei Ruse”, anunţă Roskomnadzor, conform agenţiei Interfax, citată de Reuters. Rusia numeşte invazia în Ucraina „operaţiune militară specială”.

În baza acestei evaluări, o instanţă judiciară a aplicat luni o amendă de 21,8 miliarde de ruble (387 de milioane de dolari) companiei Google, care deţine YouTube.

Decizia instanţei judiciare ruse poate fi contestată de Google.

Citește și : Candidaţii la şefia Partidului Conservator s-au contrat pe diverse subiecte în dezbaterea televizată (VIDEO)