DISTRIBUIȚI
A guy walks past the Google logo set up for the Google Developers Day in Shanghai, China, 10 September 2019.,Image: 470277618, License: Rights-managed, Restrictions: *** World Rights Except China (including Hong Kong, Macau, and Taiwan) and France ***, Model Release: no

Google a anunţat vineri că a concediat un inginer de software care a susţinut că LaMDA, un robot de chat cu inteligenţă artificială al companiei, este o persoană conştientă de sine, a relatat Reuters, potrivit agerpres.

Google, care l-a plasat pe Blake Lemoine în concediu luna trecută, a explicat că acesta a încălcat politicile companiei şi că a constatat că afirmaţiile sale despre LaMDA sunt „complet nefondate”.


Citește și : Ursula von der Leyen lansează un apel la solidaritate pentru rezolvarea crizei gazelor

„Este regretabil că, în ciuda implicării îndelungate pe această temă, Lemoine a ales în continuare să încalce politicile clare de angajare şi de securitate a datelor, care includ necesitatea protejării informaţiilor despre produse”, a declarat un purtător de cuvânt al Google într-un e-mail pentru Reuters.

Anul trecut, Google a declarat că LaMDA – Language Model for Dialogue Applications (Model Lingvistic pentru Aplicaţii de Dialog) – a fost construit pe baza cercetărilor companiei care arată că modelele de limbaj bazate pe transformatoare antrenate pentru dialog ar putea practic învăţa să vorbească despre orice.

Google şi mulţi oameni de ştiinţă de top au respins rapid opiniile lui Lemoine ca fiind greşite, spunând că LaMDA este pur şi simplu un algoritm complex conceput pentru a genera un limbaj uman convingător.

Citește și : Germania este în pragul recesiunii după ce încrederea în economie s-a prăbuşit în luna iulie

Concedierea inginerului Blake Lemoine a fost raportată pentru prima dată de Big Technology, un site de tehnologie şi societate.