DISTRIBUIȚI
news24.com

Justiţia din Thailanda l-a condamnat marţi la trei luni de închisoare pe un bărbat din Germania care a glumit pe aeroportul din capitala thailandeză Bangkok că are asupra lui o bombă, relatează dpa, potrivit agerpres.

Bărbatul, în vârstă de 70 de ani, a strigat „Bum!” către o stewardeză în timp ce îşi aşeza bagajul de mână în compartimentul de deasupra scaunelor, înainte ca avionul să decoleze.


Citește și: Turcia şi Africa de Sud îşi recheamă ambasadorii din Israel

Incidentul s-a petrecut în februarie pe aeroportul internaţional Suvarnabhumi. Germanul a declarat poliţiei că era niţel băut şi că a vrut să facă o glumă nostimă.

Pedeapsa i-a fost redusă la jumătate pentru că şi-a recunoscut fapta, a menţionat un oficial din justiţie care a dorit să i se păstreze anonimatul. Mai mult, a obţinut şi o suspendare de un an înainte de aplicarea sentinţei, aşa încât nu va merge la închisoare anul acesta.

Citește și: Talibanii atacă violent în Afganistan. Se dau lupte grele la Farah – VIDEO 

Pedeapsa maximă pentru o astfel de faptă este de cinci ani de închisoare în legea thailandeză.

La sfârşitul lunii trecute, un alt german a fost arestat pe un aeroport din nordul Thailandei după ce a ameninţat că are o bombă în bagaj, pentru că era supărat de întârzierea avionului. Autorităţile nu au găsit însă explozibili la bord.