DISTRIBUIȚI
Business Insider

Giuseppe Conte – un avocat şi profesor de drept, în vârstă de 54 de ani, necunoscut marelui public şi care până în prezent a stat departe de lumea politică – ar urma să conducă guvernul aflat în pregătire în Italia, scrie luni presa italiană, relatează AFP, potrivit news.ro .

Luigi Di Maio şi Matteo Salvini, liderii Mişcării Cinci Stele (M5S, antisistem) şi Ligii (extrema dreaptă), care au încheiat un acord cu privire la un program comun, urmează să-l prezinte luni seara pe cel pe care l-au ales să conducă Guvernul.


Citește și : Madridul reacţionează după ce Quim Torra şi-a anunţat lista de miniştri

Cei doi au rămas foarte discreţi, dar după ce s-a pierdut în speculaţii timp de aproximativ zece zile, presa italiană paria luni pe Giuseppe Conte.

Născut în 1964 la Volturara Appula, o comună mică de 500 de locuitori din Puglia (sud), Conte a studiat dreptul la Roma.

Înaintea alegerilor legislative de la 4 martie, M5S l-a prezentat drept un posibil ministru al ”debirocratizării” administraţiei publice.

Publicul l-a descoprit atunci pe acest jurist, purtând un costum elegant şi cu o tunsoare rebelă brunetă, care nu a mai apărut ulterior, în timpul negocierilor guvernamentale.

CV-ul său, publicat pe site-ul M5S, are 12 pagini şi menţionează sejururi de studiu şi cercetări în universităţile cele mai prestigioase din întreaga lume.

El a predat la universităţi în Sardinia, la Roma, Florenţa sau în Malta şi a susţinut cursuri de drept privat la Florenţa şi la prestigioasa Universitate Luiss din Roma. El deţine, de asemenea, un cabinet de avocatură la Roma.

El a fost membru al Consiliului de Administraţie al Agenţiei Spaţiale italiene, consultant juridic al Camerei de Comerţ a Romei sau membru al Comitetului de supraveghere a mai multor societăţi de asigurări din Italia.

Citește și : SUA: Un bărbat a intrat intenționat cu automobilul lui într-un restaurant, omorând doi membri ai familiei sale