DISTRIBUIȚI
AP

Rudolph Giuliani, avocatul personal al preşedintelui SUA Donald Trump, a exercitat presiuni asupra Ucrainei pentru investigarea familiei lui Joseph Biden, a declarat miercuri Adam Schiff, preşedintele Comisiei pentru Informaţii din Camera Reprezentanţilor, citat de CNN, potrivit mediafax.

„Începând din luna ianuarie a acestuia an, avocatul personal al preşedintelui, Rudy Giuliani, a făcut presiuni asupra autorităţilor ucrainene pentru investigarea firmei Burisma, cel mai mare producător de gaz natural din ţară, şi a familiei Biden, întrucât vicepreşedintele Joe Biden era văzut ca fiind un posibil adversar puternic al lui Trump”, a declarat Adam Schiff.


Citește și : Ion Chicu, candidatul propus de Dodon pentru funcţia de prim-ministru al Republicii Moldova

„Giuliani a promovat o conspiraţie potrivit căreia ar fi fost Ucraina, nu Rusia la originea atacurilor cibernetice din 2016. Agenţiile de informaţii au stabilit fără echivoc că Rusia, nu Ucraina au interferat asupra alegerilor noastre. Dar Giuliani credea că această teorie a conspiraţiei (…) va contribui la realegerea în funcţie a clientului său. De asemenea, Giuliani a efectuat o campanie pentru denigrarea ambasadorului american în Ucraina, Marie Yovanovitch”, a precizat Schiff.