DISTRIBUIȚI
Bloomberg.com

Noua şefă a guvernului italian Giorgia Meloni se va duce în prima sa vizită oficială în afara Italiei pe 3 noiembrie la Bruxelles, unde se va întâlni cu „liderii UE”, potrivit unui comunicat de presă al serviciilor sale, citat vineri de France Presse, potrivit agerpres

Referindu-se la următoarele întâlniri internaţionale ale dnei Meloni, comunicatul arată că: „joi, 3 noiembrie, întâlnire cu liderii instituţiilor europene la Bruxelles”.


Citește și: Japonia ar putea achiziţiona rachete de croazieră americane Tomahawk

Purtătorul de cuvânt al Comisiei Europene, Eric Mamer, a confirmat la Bruxelles că preşedinta Comisiei, Ursula von der Leyen, se va întâlni joi cu dna Meloni.

Dna Meloni se va întâlni şi cu preşedintele Consiliului European, Charles Michel, a confirmat Bruxellesul.

Giorgia Meloni, lidera partidului postfascist şi eurosceptic Fratelli d’Italia (FdI), a ancorat ferm Italia în UE şi NATO, marţi în discursul său de politică generală.

Italia este „pe deplin parte a Europei şi a lumii occidentale”, a afirmat ea cu forţă în faţa deputaţilor.

În ceea ce priveşte Uniunea Europeană, ea a explicat că abordarea italiană nu este de „a înăbuşi şi sabota integrarea europeană”, ci de a face ca maşina comunitară să funcţioneze mai bine.

„Italia va respecta regulile europene”, a mai asigurat dna Meloni, chiar dacă şi Roma vrea „să contribuie la schimbarea celor care nu funcţionează”.

Citește și: Coreea de Nord a tras două rachete balistice cu rază scurtă

UE este „o casă comună pentru a face faţă provocărilor pe care statele membre cu greu le pot înfrunta singure”, a adăugat ea, considerând că UE nu a făcut suficient în acest domeniu în trecut.

Serviciile dnei Meloni au mai precizat vineri că ea va participa pe 7 şi 8 noiembrie la summitul COP27 din Egipt şi apoi pe 15 şi 16 noiembrie la summitul G20 din Indonezia.