DISTRIBUIȚI
Wall-Street.ro

Şefa guvernului italian Giorgia Meloni a respins ferm că ar avea vreo responsabilitate în cazul recent al scufundării unei ambarcaţiuni cu migranţi, incident soldat cu moartea a 86 de persoane, informează marţi DPA, potrivit agerpres

”Am conştiinţa absolut curată!”, a declarat Meloni în Senatul italian.


Citește și : BoJo recunoaşte că a indus în eroare Parlamentul britanic, dar precizează că a fost ‘cu bună credinţă’

”Sper că este curată şi conştiinţa tuturor celor care folosesc pentru propagandă moartea acestor oameni necăjiţi”, a adăugat ea.

Giorgia Meloni a denunţat faptul că opoziţia acuză autorităţile italiene că nu au făcut tot ce era posibil pentru a-i salva pe migranţi.

La finalul lunii februarie, o ambarcaţiune cu migranţi ce încerca să ajungă în Europa s-a scufundat în apropierea coastelor regiunii Calabria, din sudul Italiei. Dintre cele 86 de persoane decedate, 35 erau copii.

Meloni a spus că opoziţia face acuzaţii nefondate şi a strigat la microfon: ”Nu există nicio dovadă că guvernul italian ar fi putut face mai mult!”.

Atunci când ambarcaţiunea, ce transporta peste 170 de oameni, a început să se scufunde, în dreptul oraşului Cutro, navele Gărzii de Coastă italiene au fost desfăşurate târziu întrucât, potrivit guvernului de la Roma, ele nu au recepţionat niciun apel de urgenţă privind situaţia migranţilor respectivi. Potrivit şefei executivului italian, intervenţia serviciilor de salvare ar fi putut fi mai rapidă dacă s-ar fi primit un astfel de apel.

Problema migraţiei este un subiect politic foarte sensibil în Italia, ţară în care au ajuns sute de mii de migranţi în ultimii ani. Italia le reproşează partenerilor ei din Uniunea Europeană o lipsă de solidaritate.

Citește și : Premierul Japoniei a vizitat oraşul-martir Bucea din Ucraina

Potrivit Ministerului italian de Interne, peste 14.000 de migranţi, între care 1.700 minori, au debarcat în Italia în primele două luni ale acestui an, faţă de circa 5.500 în aceeaşi perioadă din 2022.