DISTRIBUIȚI
Il Digitale

Giorgia Meloni, care este aşteptată să fie următorul prim-ministru al Italiei, a avut un discurs diferit de cele din campania electorală, afirmând că noul său guvern va fi pro-NATO şi va face parte pe deplin din Europa , informează mediafax.

„Italia cu noi la guvernare nu va fi niciodată veriga slabă a Occidentului”, a spus ea într-o declaraţie, adăugând că orice partid care nu este de acord cu această linie nu se poate alătura administraţiei sale.


Citește și : Germania a transferat Greciei primele şase vehicule de luptă blindate Marder

Comentariile intransigente au venit după publicarea unei înregistrări care a făcut obiectul unor scurgeri de informaţii, în care aliatul ei conservator Silvio Berlusconi este auzit acuzându-l pe preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski de declanşarea războiului cu Rusia, informează Reuters.

Berlusconi, în vârstă de 86 de ani, este un prieten de lungă durată al preşedintelui rus Vladimir Putin, iar comentariile sale urmează unui şir de declaraţii din ultimele luni în care a susţinut linia Moscovei în legătură cu invazia Ucrainei şi a criticat răspunsul Occidentului.

Meloni, căruia i s-ar putea cere să formeze un guvern chiar în acest weekend, a promis în repetate rânduri că va continua să susţină Ucraina şi să sprijine sancţiunile occidentale împotriva Rusiei.

Citește și : Premierul britanic și-a luat un ‘angajament fără echivoc’ de a crește cheltuielile pentru apărare la 3% din PIB până în 2030

„Cu privire la un lucru am fost, sunt şi voi fi întotdeauna clar. Intenţionez să conduc un guvern cu o linie de politică externă clară şi fără echivoc”, a declarat ea. „Oricine nu este de acord cu această piatră de temelie nu poate face parte din guvern”.