DISTRIBUIȚI
Twitter

Fostul vicepreşedinte al Venezuelei, Jorge Arreaza, fost ginere al defunctului preşedinte Hugo Chavez, a fost desemnat candidat al partidului puterii în statul Barinas, fieful familiei Chavez, unde ar urma să aibă loc un nou scrutin pentru postul de guvernator, informează luni AFP, potrivit agerpres.

„Cu lumina spiritului nemuritor al comandantului nostru Hugo Chavez care nu ne abandonează niciodată, am decis să prezentăm drept candidat pentru postul de guvernator al statului Barinas un om experimentat, cinstit, capabil şi curajos: tovarăşul Jorge Arreaza”, a anunţat duminică preşedintele Nicolas Maduro.


Citeşte şi: Germania intenţionează să impună OBLIGATIVITATEA vaccinării pentru anumite categorii de angajaţi – Black News

Luni, justiţia venezueleană l-a declarat ineligibil pe Freddy Superlano, candidat al opoziţiei, pe primul loc în urma rezultatelor provizorii ale alegerilor regionale din 21 noiembrie, şi a cerut organizarea de noi alegeri pe 9 ianuarie.

Îndepărtat din cursă în baza unui ordin din 17 august al autorităţii de control însărcinată cu supravegherea gestionării fondurilor publice, Superlano va fi înlocuit de soţia sa Aurora Superlano.

Din partea puterii, Argenis Chavez, guvernatorul în exerciţiu şi fratele mai mare al lui Hugo Chavez (preşedinte al Venezuelei între 1999-2013) a renunţat în condiţiile în care rezultatele provizorii îl dădeau înfrânt.

Statul Barinas, cu 970.000 de locuitori, era singurul dintre cele 23 de state venezuelene unde rezultatele scrutinului regional din 21 noiembrie nu au fost oficializate.

Citeşte şi: Pe măsură ce restricțiile revin, ce moment mai bun pentru parlamentarii britanici să dezbată cuvântul lor (F)avorit? – Black News

Statul Barinas a fost guvernat de tatăl lui Hugo Chavez din 1998 până în 2008, apoi de fratele său până în 2017 şi apoi de Argenis Chavez.

Născut la Sabaneta în Barinas în anul 1954, Hugo Chavez, personalitate a stângii radicale latino-americane, a decedat de cancer în timp ce era la putere, în 2013.