DISTRIBUIȚI
Yeni Şafak

Ministrul de finanţe al Turciei, Berat Albayrak, a discutat luni cu preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, despre intenţia guvernului de la Ankara de a achiziţiona sistemul rusesc de apărare antirachetă S-400, transmite postul de televiziune CNN Turk, preluat de Reuters, potrivit agerpres.

Potrivit oficialului turc, Trump a avut o atitudine „rezonabilă” faţă de proiect.


Citește și: Emmanuel Macron promite reconstrucția catedralei Notre-Dame – VIDEO

Albayrak – ginerele preşedintelui Turciei, Recep Tayyip Erdogan – s-a întâlnit de asemenea cu omologul său, secretarul Trezoreriei SUA, Steve Mnuchin, şi cu Jared Kushner, consilier al Casei Albe, ginerele preşedintelui american. Ministrul a declarat că pe parcursul întrevederilor a fost primit de Trump, care „a ascultat în mod foarte rezonabil, cu o înţelegere pozitivă a procesului referitor la necesitatea S-400 pentru Turcia”.

Citește și: Bernie Sanders, candidat pentru Casa Albă și critic virulent al bogaților americani, a devenit el însuși milionar

Intenţia Turciei de a cumpăra sisteme S-400 a creat disensiuni cu SUA; Washingtonul şi-a ameninţat aliatul din cadrul NATO cu sancţiuni, reaminteşte Reuters. Luni, ministrul turc al apărării, Hulusi Akar, a cerut rezolvarea problemei prin dialog.

CNN Turk a citat şi afirmaţia lui Albayrak conform căreia s-a discutat cu oficialii americani inclusiv dezvoltarea comerţului bilateral de la volumul actual de 20 de miliarde anual până 75 de miliarde.