DISTRIBUIȚI
New York Magazine

Avocaţii lui Ghislaine Maxwell cer eliberarea acesteia pe cauţiune de 5 milioane de dolari. Aceasta este închisă la Metropolitan Detention Center din Brooklyn, în aşteptarea procesului pentru trafic de minore, iar avocaţii se tem că ar putea contracta coronavirusul. Ghislaine Maxwell este suspectată de faptul că a fost complicea lui Jeffrey Epstein, un investitor american în fonduri speculative acuzat de trafic şi abuz de minori care s-a sinucis anul trecut în închisoare, scrie news.ro .

Avocaţii femeii consideră că aceasta nu reprezintă un risc de a fugi şi au cerut judecătorului eliberarea ei pentru 5 milioane de dolari, cauţiune semnată de şase asociaţi ai ei şi asigurată de o proprietate de 3.75 milioane de dolari din Marea Britanie, relatează BBC.


Citește și : Mii de participanţi la un marş în sprijinul unui guvernator regional din Extremul Orient rus

Printre condiţiile pentru eliberare, Maxwell, 58 de ani, va preda paşapoartele americane, britanic şi francez şi va sta la o proprietate din New York purtând o brăţară de monitorizare.

Avocaţii au argumentat că Maxwell nu este Jeffrey Epstein şi că nu a mai fost în contact cu acesta de zece înainte de moartea lui.

Un judecător federal din Manhattan urmează să dea o decizie în acest caz marţi.

Ghislaine Maxwell a fost arestată la 2 iulie. Ea este vizată de şase capete de incupare, inclusiv conspiraţie în vederea incitării unor minori de a deplasa cu scopul de a întreţine relaţii sexuale ilegale şi sperjur.

Maxwell este acuzată cu privire la faptul că a jucat un rol în ”exploatarea şi abuzul sexual al multor minori de către Jeffrey Epstein”.

Ghislaine Maxwell, în vârstă de 58 de ani, fiica magnatului media Robert Maxwell, decedat în 1981, a fost acuzată în mai multe plângeri de faptul că a adus fete în apartamentul de lux de la Manhattan.al lui Epstein.

O fostă parteneră a investitorului, pe care a cunoscut-o la începutul anilor ’90 la New York, ea i-a rămas o asociată apropiată.

Într-un articol publicat în 2003 în Vanity Fair, Jeffrey Epstein o prezenta drept ”cea mai bună prietenă” a sa.

Citește și : Un tribunal american suspendă prima execuţie federală programată după 17 ani

Ghislaine Maxwell a dispărut din cercurile mondene, pe care le frecventa asiduu, după moartea lui Epstein, găsit spânzurat în celulă, într-o închisoare de la New York, la 10 august. Autopsia a conchis că este vorba despre o sinucidere.

Acest fost investitor în fonduri speculative a fost arestat la 6 iulie 2019 pe un aerodrom în New Jersey, la întoarceerea din Franţa, în baza unor acuzaţii de trafic sexual şi conspiraţie în vederea traficului sexual. El risca 45 de ani de închisoare.