DISTRIBUIȚI
Reuters

Preşedintele afgan Ashraf Ghani a declarat că va fi pace în Afganistan, dar a părut să pună sub semnul întrebării un posibil acord între Statele Unite şi talibani, afirmând că naţiunea îşi va decide singură viitorul şi nu cei din afară, relatează duminică Reuters, potrivit agerpres.

Ghani şi guvernul său susţinut de SUA nu au mai participat la negocieri de luni de zile între Washington şi talibani cu privire la un acord în baza căruia trupele americane ar urma să se retragă în schimbul unei promisiuni a talibanilor că insurgenţii nu vor relua atacurile.


Citește și : Incendiu puternic de pădure în zona muntoasă a insulei spaniole Gran Canaria

”Pacea este o dorinţă a fiecărui afgan şi va veni, nu ar trebui să existe nicio îndoială în acest sens”, a spus Ghani la o reuniune
cu prilejul Sărbătorii Sacrificiului Aid al-Adha.

”Dar vrem o pace în care fiecare afgan să aibă demnitate …Nu vrem o pace care să-i determine pe oamenii noştri să părăsească ţara”, a subliniat el.

Talibanii şi Statele Unite au semnalat progrese semnificative în negocierile lor, în timp ce un oficial taliban a declarat că un acord ar putea fi semnat după Sărbătoarea Sacrificiului, Aid al-Adha, una dintre principalele sărbători ale musulmanilor.

Citește și : Cod roşu de alertă pentru incendii în sudul Greciei