DISTRIBUIȚI

Germania va începe în iunie vaccinarea contra Covid-19 la minorii de peste 12 ani, a declarat, joi, cancelarul Angela Merkel, un subiect foarte dezbătut în aceste zile în ţară, scrie AFP, potrivit news.ro .   

Adolescenţii vor putea să solicite vaccinarea din 7 iunie, când va lua sfârşit sistemul care dă prioritate celor mai în vârstă, bolnavilor cronici sau profesioniştilor cel mai expuşi, a declarat cancelarul la Berlin într-o videoconferinţă cu şefii guvernelor regionale.


Citește și : Poliţiştii anti-mafie au dezmembrat o reţea ilegală de pariuri şi jocuri de noroc

De acum şi până la finalul verii, toate persoanele cu vârsta de peste 12 ani vor primi o ofertă de vaccin, a reafirmat cancelarul.

Măsura urmează să fie aprobată de Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA) pentru 12-15 ani dezvoltat de Pfizer/BioNTech, deja folosit pentru această categorie de vârstă în Statele Unite.

Agenţia europeană trebuie să dea un verdict vineri.

Pentru moment, vaccinul Pfizer/BioNTech este autorizat pentru persoanele de peste 16 ani.

Germania va avea nevoie de aproape 6,4 milioane de doze pentru a vaccina adolescenţii în condiţiile dorite de ei, ţara neimpunând vaccinarea, potrivit previziunilor ministrului Sănătăţii.

Citește și : Tel Avivul îl cheamă la explicaţii pe ambasadorul Franţei în Israel

Comisia germană pentru vaccin (STIKO), care încă nu a publicat recomandare pe acest subiect, a fost rezervată în privinţa vaccinării celor mai tineri, evocând în special lipsa datelor cu privire la riscurile efectelor secundare şi o dezvoltare mai puţin gravă a Covid-19 pentru această categorie.

Potrivit ultimelor date ale Institutului Robert Koch, 41% dintre adulţi au primit cel puţin o doză de vaccin şi aproape 16% sunt complet imunizaţi.