DISTRIBUIȚI
VideoBlocks

Germania a informat miercuri că va extinde embargoul asupra vânzării de arme în Arabia Saudită până la sfârșitul lunii martie, fiind îngrijorată de rolul acesteia în conflictul din Yemen și asasinarea jurnalistului Jamal Khashoggi, relatează site-ul agenției Reuters, potrivit Mediafax.

Coaliția de guvernământ din Germania se află sub presiune din partea Marii Britanii și Franței, care au cerut reluarea vânzării de arme și au avertizat că embargoul va afecta credibilitatea comercială.


Citește și : Comisia Europeană enunţă paşii pe care-i doreşte întreprişi pentru elaborarea unei strategii comune a UE privind migraţia

Îngrjorat deja de implicarea Arabiei Saudite în conflictul din Yemen, Guvernul german a interzis viitoarele vânzări de arme către Riyad în luna noiembrie, după asasinarea jurnalistului saudit Jamal Khashoggi.

„Guvernul a decis să extindă interdicția de export până la sfârșitul lunii martie, având în vedere situația din Yemen”, a informat ministrul german de Externe Heiko Maas.

„Nu numai că nu vor exista înțelegeri până la sfârșitul acestei luni, dar tranzacțiile convenite deja nu vor fi livrate”, a adăugat acesta.

Maas este primul oficial german care confirmă public extinderea embargoului.

Citește și : Şeful armatei ucrainene: Rusia pregătește o invazie din trei direcţii în Ucraina