DISTRIBUIȚI

Unul din trei solicitanţi de azil a primit în acest an drept de şedere în Germania, a anunţat miercuri Ministerul federal de Interne, transmite dpa, scrie Agerpres.

Din cele 186.886 cereri examinate între lunile ianuarie şi octombrie, 33,9% au fost rezolvate prin acordarea de azil sau a permisiunii de şedere prin interzicerea deportării.


Citește și : PE cere un mecanism permanent pentru apărarea principiilor democratice şi ale statului de drept în ţările UE

Anul trecut, acest procent a fost mai ridicat, de 43,3%.

Tot în primele zece luni ale anului în curs, 35% dintre cererile de azil au fost respinse.

Restul de 31,1% au fost rezolvate pe alte căi, cum ar fi retragerea cererii sau retrimiterea solicitantului într-o altă ţară UE pentru a-şi definitiva procedurile de azil.

Oficiul german pentru migraţie şi refugiaţi (BAMF) a precizat că în octombrie a primit 14.800 de noi cereri, ceea ce înseamnă o creştere cu 14,2% faţă de septembrie, dar o scădere cu 12,9% comparativ cu octombrie 2017.

Majoritatea cererilor au fost depuse de cetăţeni sirieni. De la începutul anului, în Germania au depus cereri de azil 39.324 sirieni, 15.323 irakieni şi 10.486 afgani.

Citește și : Kurz: Austria nu va expulza unilateral niciun diplomat rus

Cu toate acestea, numărul solicitanţilor de azil din cele trei ţări a scăzut în 2018, în vreme ce numărul nigerienilor, turcilor şi iranienilor a crescut.