DISTRIBUIȚI
library.siam-legal.com

O instanță din Germania l-a condamnat la 8 ani și 6 luni de închisoare pe un imigrant, despre care se crede că este minor și de origine afgană, care a recunoscut că a ucis o adolescentă germancă, cu care acesta avuse o relație de câteva luni, informează postul BBC News, potrivit mediafax.

Cazul a provocat indignare în Germania și ample proteste xenofobe organizate de grupuri de extremă-dreapta.


Citește și : Postul public rus de televiziune a lansat o emisiune săptămânală despre Putin

Procurorii cred că ucigașul a acționat din gelozie, dorind să se răzbune pe adolescentă după ce aceasta a întrerupt relația.

Cei doi s-au cunoscut la școală și au avut o relație de câteva luni. La câteva săptămâni după ce ea a rupt relația, imigrantul a înjunghiat-o pe adolescentă de șapte ori cu un cuțit de bucătărie în fața unui magazin din orașul Kandel, pe data de 27 decembrie.

Înainte de a fi ucisă, adolescenta și familia ei au alertat poliția că era hărțuită și amenințată de fostul ei prieten.

Ucigașul susține că avea 15 ani în momentul comiterii crimei, iar din acest motiv cazul a fost judecat de o instanță pentru minori. Însă o expertiză medicală cerută de procurori a indicat că cel mai probabil acesta are între 17 și 20 de ani.

Procurorii au cerut 10 ani de închisoare pentru individ, pedeapsa maximă prevăzută de legislația germană pentru o crimă comisă de un minor.

Citește și : Rusia acuză SUA că încearcă să intervină în afacerile sale interne

Imigrantul a sosit în Germania în aprilie 2016, fiind înregistrat ca minor neacompaniat, însă solicitarea sa la drept de azil a fost respinsă în februarie 2017.

Mai multe demonstrații antiimigrație au fost organizate în orașul Kandel de formațiunea de extremă-dreapta Alternativă pentru Germania (AfD).