DISTRIBUIȚI

Un fost gardian SS în vârstă de 94 de ani va fi judecat pentru complicitate la crime în masă în lagărul de concentrare nazist Stutthof, de lângă Gdansk, Polonia, a comunicat vineri tribunalul din oraşul german Muenster, transmite dpa, potrivit agerpres.

Inculpatul, care locuieşte la Borken, lângă frontiera cu Olanda, este acuzat de co-responsabilitate în câteva sute de decese petrecute în lagărul nazist între 1942 şi 1945.


Citește și : Tot mai multe victime după alunecarea de teren din Filipine. Până acum s-au înregistrat 29 de morţi, dar bilanţul este în creştere – VIDEO

Procesul său va începe pe 6 noiembrie şi va avea loc într-un tribunal juvenil, dat fiind că inculpatul avea sub 21 de ani (vârsta majoratului) în perioada comiterii presupuselor fapte.

Tribunalul a stabilit că audierile se vor desfăşura pe parcursul a 13 zile, timp de cel mult două ore zilnic.

Potrivit actului de inculpare, mai multe sute de oameni au fost ucişi în camerele de gazare ale lagărului, iar alţii au murit în urma unor boli sau împuşcaţi. Unii deţinuţi au primit injecţii letale în inimă sau au fost lăsaţi să moară îngheţaţi.

Procurorii îl acuză pe inculpat că a avut cunoştinţă de toate aceste fapte, ceea ce el însă neagă.

Citește și : Iranul neagă ca ar fi cerut o întâlnire cu Trump

Un alt bărbat, în vârstă de 93 de ani, va compărea în faţa unei instanţe din Wuppertal pentru acuzaţii similare, procedurile desfăşurându-se separat, întrucât nu s-a stabilit dacă inculpatul poate face faţă unui proces.