DISTRIBUIȚI
CNN

Un avion plecat din Germania care transporta peste 31 de tone de lapte praf pentru bebeluşi destinat pieţei americane a aterizat duminică dimineaţa în SUA, potrivit imaginilor transmise de posturile de televiziune americane, informează AFP, potrivit agerpres.

Preşedintele american Joe Biden a declarat duminică seara că un al doilea transport este în drum spre SUA. „Am asigurat un al doilea zbor pentru a transporta formula specială pentru sugari Nestle în Pennsylvania”, a scris preşedintele pe Twitter.


Citeşte şi: Hillary Clinton A APROBAT diseminarea în presă a acuzațiilor privind aşa-zisele legături ale lui Trump cu Rusia – Black News

„Zborul şi transportul cu camionul vor avea loc în zilele următoare şi voi continua să vă ţin la curent”, a adăugat el.

Alte transporturi de lapte praf „vor sosi la începutul acestei săptămâni” cu alte zboruri.

Citeşte şi: Cel puţin şapte morţi după declanşarea unui incendiu pe un feribot în Filipine – Black News

Primul transport va acoperi aproximativ 15% din nevoile imediate, a precizat consilierul economic al Casei Albe, Brian Deese, pentru CNN.

Statele Unite se confruntă de mai multe luni cu o penurie de lapte pentru bebeluşi, cauzată de probleme de aprovizionare şi de muncă asociate COVID-19 şi agravată de închiderea în februarie a unei fabrici a producătorului Abbott din Michigan, în urma unei retrageri de produse suspectate de a fi provocat moartea a doi sugari.