DISTRIBUIȚI

Treizeci de refugiaţi au fost plasaţi în arest joi după confruntări cu poliţia la un centru pentru solicitanţi de azil în oraşul german Donauwürth (landul Bavaria), potrivit poliţiei, relatează agenţia DPA, potrivit agerpres.

Refugiaţii, toţi bărbaţi, despre care poliţia a afirmat că sunt în majoritate originari din ţara vest-africană Gambia, au opus rezistenţă acţiunii poliţiştilor care au încercat miercuri să-l ridice pe un solicitant de azil din centrul lor în vederea expulzării lui.


Citește și : Donald Trump : ‘Se pare’ că Rusia s-a aflat în spatele otrăvirii agentului Skripal

Poliţiştii s-au retras pentru a cere întăriri şi s-au înfruntat din nou cu grupul de refugiaţi în cursul unei a doua tentative de a-l ridica pe bărbatul care urmează să fie expulzat. Treizeci şi doi de bărbaţi au fost arestaţi, dar doi au fost eliberaţi ulterior şi plasaţi într-un alt centru.

Autorităţile germane şi-au intensificat eforturile de expulzare a solicitanţilor de azil ale căror cereri au fost respinse anul trecut, în contextul unei opoziţii crescânde a opiniei publice faţă de afluxul de refugiaţi şi migranţi în Germania care a atins punctul culminant în 2015.

Citește și : Rusia nu a dezvoltat niciodată programe de arme chimice ‘Noviciok’ (Serghei Riabkov)