DISTRIBUIȚI
GuideWithMe

O comisie guvernamentală de la Berlin a ajuns la concluzia că până la sfârşitul anului 2038 Germania trebuie să renunţe să mai ardă cărbune pentru a obţine energie, informează sâmbătă DPA, potrivit agerpres.

Comisia guvernamentală pentru cărbune s-a întrunit la Berlin timp de 21 de ore, începând de vineri, pentru a ajunge la un acord privind renunţarea la folosirea cărbunelui dar şi pentru a stabili compensaţii pentru companiile energetice dependente în prezent de acest tip de combustibil. Această comisie nu poate decât să propună măsuri. Implementarea lor va reveni guvernelor locale, în fiecare land dar şi guvernului federal de la Berlin.


Citește și : Senatul american aprobă acordul bugetar anunţat de Trump pentru ieşirea din „shutdown”

Berlinul doreşte să renunţe la arderea combustibililor fosili pentru a-şi îndeplini obiectivele de mediu fixate. De asemenea, Germania, cea de-a patra economie a lumii, urmează să renunţe la energia nucleară obţinută în centralele de fisiune până la sfârşitul anului 2022.

Conform Biroului Federal pentru Statistică, în 2017, 37% din energia electrică a Germaniei a fost obţinută din arderea cărbunelui în termocentrale.

Un sondaj de opinie publicat vineri indică faptul că populaţia germană susţine renunţarea rapidă la combustibilii fosili. Peste 70% dintre cei 1.285 de germani care au participat la sondaj au declarat că sunt de acord cu renunţarea la cărbune cât mai repede cu putinţă, precizând că această măsură este importantă sau foarte importantă.

Citește și : Un Brexit „dur” va costa Ford sute de milioane de dolari în acest an