DISTRIBUIȚI

Armata germană a anunţat miercuri că şi-a suspendat până la noi ordine exerciţiile de instruire militară în Irak, pe fondul tensiunilor regionale în creştere şi al riscurilor generate de această situaţie pe teritoriul irakian, informează dpa, AFP şi Reuters, potrivit agerpres.

‘Bundeswehr-ul şi-a suspendat instrucţia’, a declarat presei purtătorul de cuvânt al Ministerului Apărării german, Jens Flosdorff, răspunzând la o întrebare privind atitudinea Germaniei faţă de Irak în contextul tensiunilor cu Iranul în regiune. El s-a referit la o ‘vigilenţă sporită’ a armatei germane în această ţară, fără să excludă ca exerciţiile de instrucţie să se poată relua ‘în zilele următoare’.


Citeşte şi: Fiul lui Trump a acceptat să fie audiat în Senatul american

Departamentul de Stat al SUA a ordonat anterior personalului guvernamental neesenţial american să părăsească ambasada SUA din Bagdad şi consulatul din Erbil (nord), pe fondul escaladării tensiunilor între Washington şi Iran.

Această decizie intervine la o zi după ce Comandamentul Central american a declarat că forţele SUA în Irak şi în Siria vecină au fost plasate în stare de alertă ridicată în urma unor ‘ameninţări credibile’ din partea forţelor iraniene în regiune.

Citeşte şi: Manifestaţii violente împotriva construirii unei catedrale în Ekaterinburg

Surse militare germane au menţionat că măsura de suspendare a exerciţiilor de pregătire militară a fost decisă în acord cu partenerii Germaniei în cadrul coaliţiei internaţionale de combatere a grupării jihadiste Statul Islamic. Germania dispune în prezent de un contingent de 160 de militari în Irak.