DISTRIBUIȚI
haberturk.com

Ministrul turc de Interne, Suleyman Soylu, a declarat miercuri că Germania și Olanda au fost de acord cu readucerea în țările lor a militanților rețelei Stat Islamic reținuți în Turcia și a familiilor acestora, după ce Ankara a început repatrierea lor, potrivit Reuters, scrie mediafax.

Turcia a anunțat luni că a deportat doi deținuți, un german și un american, și a adăugat că zilele următoare va deporta alte 23 de persoane cu cetățenie europeană.


Citește și : Ion Chicu, candidatul propus de Dodon pentru funcţia de prim-ministru al Republicii Moldova

Turcia a arestat sute de suspecți ai rețelei Stat Islamic și a capturat alți 287 în timpul moperațiunii militare din Siria împotriva milițiilor insurgente kurde YPG.

”Avem propria noastră politică și o implementăm fără niciun compromis. Cei care vor să pășească alături de noi o vor face, dar cei care nu vor face față consecințelor”, a declarat Soylu.

”Aș vrea să le mulțumesc în mod special celor două țări. Una este Germania și a doua Olanda. De noaptea trecută, au confirmat că își vor lua înapoi teroriștii Daesh (Stat Islamic) care sunt cetățeni de-ai lor și soțiile acestora, copiii și toți ceilalți”, a adăugat acesta.

Turcia a anunțat că vor deporta prizonieri în Irlanda, Franța, Germania și Danemarca.

Citește și : Florence Parly: Statele europene ar trebui să constituie un ‘pilon’ în cadrul NATO

Premierul francez Christophe Castaner a declarat narți că Franța va repatria 11 persoane suspectate că ar face parte din organizația teroristă. Iar ministrul de Externe din Irlanda, Simon Coveney, a declarat la rândul său că cei doi cetățeni irlandezi care vor fi deportați din Turcia au dreptul să se întoarcă în Irlanda.