DISTRIBUIȚI
Palestine Monitor

Germania şi Olanda au îndemnat, joi, Israelul să evite escaladarea violenţelor în Cisiordania şi să reia dialogul cu liderii palestinieni, în contexul tensiunilor extreme după un raid israelian soldat cu nouă morţi, informează mediafax.

„Israelul are dreptul să se apere de terorism în conformitate cu legislaţia internaţională, dar dialogul între israelieni şi palestinieni este acum mai important ca niciodată”, a declarat Steffen Seibert, ambasadorul Germaniei în Israel, potrivit site-ului Ynetnews.com.


Citește și : China anunţă o scădere cu 80% a numărului zilnic de decese asociate COVID-19

La rândul său, ambasadorul olandez, Hans Docter, i-a îndemnat pe liderii israelieni şi palestinieni să ia „imediat” „măsuri pentru reducerea violenţelor”.

Cel puţin nouă palestinieni au fost ucişi, joi dimineaţă, în schimburi de focuri cu trupele israeliene, în cursul unei intervenţii în oraşul palestinian Jenin, în Cisiordania. Armata israeliană a intervenit cu sute de militari şi zeci de vehicule blindate în nordul oraşului palestinian Jenin. Armata israeliană a comunicat că a descins în tabăra de refugiaţi din Jenin „pentru a preveni un atac terorist”.

Au avut loc schimburi de focuri intense între militanţi palestinieni şi trupele israeliene. Cel puţin nouă palestinieni au fost ucişi, iar numeroşi alţii sunt răniţi, a comunicat Ministerul Sănătăţii din cadrul Autorităţii Palestiniene.

Acum, Guvernul israelian intenţionează să plaseze în stare de alertă serviciile de securitate din Cisiordania, de teama ripostelor grupurilor militante palestiniene.

Citește și : Facebook şi Instagram îşi redeshid ‘porţile’ pentru Donald Trump

Tensiunile s-au amplificat în Cisiordania şi în Ierusalimul de Est în ultimul an, iar armata israeliană efectuează constant operaţiuni de securitate după numeroase atacuri antiisraeliene. De la începutul acestui an, cel puţin 28 palestinieni au fost ucişi în operaţiuni ale serviciilor de securitate israeliene.