DISTRIBUIȚI

Germania a anunţat în noaptea de miercuri spre joi că a repatriat opt femei din nordul Siriei, care se alăturase organizaţiei jihadiste Stat Islamic (SI), şi 23 de copii, fiind cea mai importantă operaţiune de acest tip desfăşurată de Berlin din 2019, relatează AFP, potrivit agerpres.

În cadrul aceleiaşi operaţiuni, efectuată cu sprijinul logistic al armatei americane, Danemarca a scos din Siria trei femei şi 14 copii, potrivit unui comunicat al diplomaţiei germane care vorbeşte despre un ”tur de forţă”.


Citeşte şi: Marea Britanie A CĂZUT! 81% dintre decesele provocate de Covid-19 se înregistrează printre cei vaccinați – Black News

”Copiii nu sunt responsabili de situaţia lor. (…) Mamele vor trebui să răspundă pentru acţiunile lor în faţa sistemului de justiţie penală. Multe dintre aceste femei au fost arestate după ce au ajuns în Germania”, a indicat ministrul de externe german Heiko Maas, potrivit comunicatului.

”Mă bucur că am reuşit să readucem în Germania, în această seară, alţi 23 de copii germani şi opt mame”, adaugă ministrul care precizează că este vorba de persoane şi în special de copii identificaţi ”ca având nevoie în mod special de protecţie”.

Citeşte şi: Republicanii propun un compromis pentru evitarea intrării în incapacitate de plată a SUA – Black News

”Aceştia sunt în principal copii bolnavi sau care au un tutore în Germania, precum şi fraţi şi surori şi mame”, potrivit sursei citate. Ei au fost ţinuţi în tabăra Roj (nord-estul Siriei), sub control kurd.

De la prăbuşirea în martie 2019 a organizaţiei Stat Islamic (SI), comunitatea internaţională s-a confruntat cu problema repatrierii familiilor jihadiştilor capturaţi sau ucişi în Siria şi Irak. Majoritatea ţărilor UE efectuează repatrieri de la caz la caz,notează AFP.