DISTRIBUIȚI

Armata germană şi-a reluat joi zborurile militare către Mali, după ce Berlinul şi-a suspendat cea mai mare parte a operaţiunilor militare în ţara din Africa de Vest după o dispută cu autorităţile locale privind autorizaţia de survol, relatează Reuters, potrivit agerpres.

Berlinul a desfăşurat circa 1.000 de militari în Mali, majoritatea lângă oraşul Gao (nord), unde principala lor misiune este una de recunoaştere pentru misiunea ONU de menţinere a păcii MINUSMA.


Citeşte şi: Presa israeliană îl compară pe Viktor Orban cu Nicolae Ceauşescu! Asemănările sunt izbitoare: Naţionalism exacerbat, antisemitism şi aversiunea pentru democraţie – Black News

„La 05:47, un zbor al unui contractant civil în numele Bundeswehr a decolat din Köln spre Mali”, a anunţat armata germană pe Twitter, adăugând că aeronava a transportat aproximativ 90 de militari în ţara din Africa de Vest.

Germania şi-a suspendat săptămâna trecută misiunea de recunoaştere militară, după ce autorităţile locale au refuzat în mai multe rânduri să acorde autorizaţia de survol.

Misiunea MINUSMA a ONU a fost instituită în 2013 pentru a sprijini trupele locale şi străine în lupta împotriva militanţilor islamişti, însă în ultimele luni au existat tensiuni repetate între autorităţile maliene şi misiunea ONU.

Citeşte şi: Românul CĂUTAT de FBI în toată lumea a fost arestat la Budapesta – Black News

Participarea Germaniei la misiunea MINUSMA este un subiect controversat de mai mult timp în ţară, în condiţiile în care Mali îşi adânceşte legăturile cu Rusia.

Luptători din grupul Wagner, o companie militară privată având legături cu Kremlinul, sprijină armata din Mali în lupta sa împotriva insurgenţilor islamişti de la sfârşitul anului trecut.