DISTRIBUIȚI

Germania a anunţat luni scoaterea din izolare a unuia dintre cele două cantoane din vestul ţării în care au fost impuse restricţii în urma apariţiei unui important focar de contaminare cu noul coronavirus, relatează AFP, scrie news.ro.

”Noi nu prelungim măsurile de izolare în cantonul Warendorf. Ele expiră la 30 iunie, mâine (marţi)”, a anunţat într-o conferinţă de presă, la Düsseldorf, preşedintele-ministru al Renaniei de Nord-Westfalia, un land dens populat, Armin Laschet.


Citește și : Coronavirusul OBLIGĂ China să reimpună restricții! 400.000 de locuitori au fost puși în izolare

Această ieşire din izolare vizează aproximativ 280.000 de persoane.

În schimb, cantonul vecin, Gütersloh, în care locuiesc aproximativ 360.000 de persoane, plasat de asemenea în carantină, săptămâna trecută, urmează să rămână în izolare încă o săptămână, până la 7 iulie, ”din precauţie”, a precizat el.

Liderul conservator, un potenţial succesor al Angelei Merkel şi candidat la preşedinţia Partidului Uniunea Creştin Democrată (CDU) a dat asigurări că, în această regiune, contaminarea este ”sub control”.

Reimpunerea izolării – care nu obligă, cu toate acestea, oamenii să rămână acasă – a fost decretată marţi, într-o încercare de a opri răspândirea virusului, care a afectat peste 1.550 de persoane, majoritatea angajate la unul dintre principalele abatoare din Europa, al societăţii Tönnies.

Abatorul, situat în apropiere de Gütersloh, are 6.700 de angajaţi, mulţi provenind din Bulgaria şi România.

Aceasta a fost o premieră în Germania, o ţară relativ cruţată de pandemia covid-19 până în prezent şi care a fost una dintre primele ţări europene care a lansat o ieşire din izolare treptată, în mai.

Potrivit lui Armin Laschet, puţine persoane, în afară de cele care muncesc în abator, au fost contaminate de virus în cantonul Gütersloh şi niciuna în Warendorf.

Citește și : MĂCEL într-o piață de animale din Afganistan (VIDEO)! Zeci de civili au murit pe loc

Această replasare în izolare a provocat îngrijorări în Germania, dar şi în străinătate.

Austria, unde se duc numeroşi germani în concediu, a anunţat duminică faptul că îi va obliga pe locuitorii cantonului Gütersloh să prezinte un test negativ de covid-19 pentru a intra pe teritoriul austriac.

Noul coronavirus a contaminat oficial 193.761 de oameni în Germania şi a ucis 8.961, potrivit Institutului Robert Koch.