DISTRIBUIȚI
dpa

Unii politicieni germani din opoziţie şi-au exprimat luni speranţa că plecarea ambasadorului SUA la Berlin, Richard Grenell (foto), va duce la ameliorarea relaţiilor cu Washingtonul. Cel în cauză avertizase în ajun că e o greşeală să se creadă că presiunea americană asupra Germaniei va înceta, consemnează dpa, potrivit agerpres.

‘Grenell a fost ocupat de ceva vreme cu alte însărcinări, care necesită prezenţa sa la Washington. Deci demisia sa este logică’, arată Omid Nouripour, purtător de cuvânt al Verzilor pentru politica externă, într-un comentariu pentru grupul de presă Redaktionsnetzwerk Deutschland (RND).


Citeşte şi: Cehia îşi redeschide cafenelele, hotelurile, barurile, restaurantele şi piscinele

Conform unor informaţii neconfirmate oficial obţinute de dpa, Grenell va demisiona în curând din postul de ambasador. Pe contul său de Twitter, mesajele par să susţină ipoteza. El a răspuns duminică unor critici afirmând: ‘Faceţi o mare greşeală dacă credeţi că presiunea americană a încetat. Nu-i cunoaşteţi pe americani’.

Citeşte şi: CUTREMUR puternic în Noua Zeelandă

Grenell nu se mai află la Berlin de când a preluat o funcţie activă în serviciile de informaţii ale SUA. El a fost criticat de multă vreme în Germania pentru comentariile combative şi loialitatea de nezdruncinat faţă de preşedintele Donald Trump, menţionează dpa. În timpul mandatului de ambasador, Grenell a dezaprobat politica ţării gazdă privind cheltuielile pentru apărare, acordul nuclear cu Iranul şi eventualitatea utilizării tehnologiei Huawei pentru noua reţea de comunicaţii mobile 5G.