DISTRIBUIȚI
Globe Echo

Germania s-a descurcat mai bine cu privire la primirea refugiaţilor proveniţi din Ucraina decât a făcut-o în 2015, în timpul valului de sosiri de refugiaţi din Siria aflată în război, a declarat ministrul de interne german Nancy Faeser, într-un interviu acordat dpa, potrivit agerpres.   

Germania a primit peste 850.000 de refugiaţi din Ucraina – în principal femei şi copii – de la începerea invaziei ruse în această ţară, la 24 februarie, a explicat Faeser.


Citește și : Lukaşenko amenință cu represalii militare împotriva oricui ar ataca Belarusul

Agenţia dpa aminteşte că Germania a devenit totuşi ţinta criticilor, fiind acuzată că a tratat refugiaţii europeni diferit faţă de cei care fugeau din calea conflictului din Orientul Mijlociu.

„Am făcut multe lucruri mult mai bine decât am făcut-o în timpul ultimei crize majore a refugiaţilor din 2015”, a declarat Faeser, adăugând că „un număr incredibil de mare de cetăţeni” s-a alăturat eforturilor guvernamentale de a-i primi pe oameni.

Ea a descris ceea ce a numit capacitatea „rapidă şi nebirocratică” a tuturor statelor europene de a prelua refugiaţi din Ucraina drept un „succes istoric”.

Germania şi Europa iau totodată măsuri suplimentare pentru a ajuta refugiaţi din alte regiuni, a adăugat ministrul. „Ne ridicăm la nivelul responsabilităţii umanitare” aşteptate din partea noastră, a spus ea.

Citește și : Zelenski face apel la sprijin internaţional pentru a ajuta la reconstruirea Ucrainei după încheierea războiului

În Germania, aceasta înseamnă ca toţi refugiaţii să primească la sosire acces la cursuri de integrare, a amintit Faeser, care a subliniat importanţa de a împărtăşi valorile germane şi de a preda limba chiar şi celor care rămân în ţară temporar.

Acest lucru a fost făcut posibil pentru afganii care au plecat deja din Germania, a explicat ministrul de interne.