DISTRIBUIȚI

Cu numai 519 cazuri confirmate până acum, Germania se îndreaptă spre cel mai uşor sezon de gripă din ultimele decenii, în mare parte datorită măsurilor adoptate pentru limitarea pandemiei de COVID-19, transmite joi dpa, potrivit agerpres.

Conform grupului de lucru în domeniu din cadrului Institutului Robert Koch (RKI), în acest sezon nu au fost întrunite criteriile pentru declararea unui val de gripă sezonieră.


Citeşte şi: Armata israeliană a BOMBARDAT Siria – Black News

Cu alte cuvinte, potrivit unei purtătoare de cuvânt a RKI, ‘nu a existat deloc o epidemie de gripă în acest sezon’.

Este pentru prima dată când se consemnează o astfel de situaţie începând din 1992, de când grupul de lucru face astfel de raportări.

Majoritatea celorlalte ţări din emisfera nordică au fost şi ele scutite de obişnuitul val de gripă sezonieră.

Potrivit grupului de lucru al RKI, în total 13 cazuri de decese asociate gripei au fost confirmate prin analize de laborator până acum în acest sezon.

În fiecare dintre sezoanele anterioare au fost consemnate de obicei câteva sute de decese, iar în valul sever din 2017-2018, aproape 1.700. Cifrele sunt însă mult subestimate, având în vedere că includ doar o minoritate de cazuri confirmate prin analize de laborator.

Conform estimărilor RKI, bilanţul real al deceselor în sezonul 2017-2018 a fost de aproximativ 25.000.

Măsurile impuse pentru limitarea răspândirii noului coronavirus sunt considerate principalul motiv pentru numărul atât de scăzut de infecţii gripale.

Citeşte şi: India, ţara cu cele mai multe infectări zilnice la nivel mondial – Black News

Igiena mai bună, purtarea de măşti, recomandarea de a păstra o distanţă minimă faţă de alte persoane şi de a ventila încăperile, munca de acasă şi închiderea temporară a şcolilor au ajutat la menţinerea infecţiilor gripale la niveluri istorice reduse în ţări din toată lumea, a indicat RKI.

De asemenea, interesul faţă de vaccinarea antigripală a fost mai ridicat decât în mod obişnuit datorită pandemiei de COVID-19 şi dezbaterii din jurul vaccinurilor.

Din martie până în decembrie anul trecut, în Germania au fost administrate cu circa 3,5 milioane mai multe vaccinuri antigripale decât în aceeaşi perioadă din 2019, reiese din statisticile medicale.