DISTRIBUIȚI
dpa

Cel puţin 950 de atacuri au fost comise în Germania împotriva musulmanilor şi a instituţiilor islamice în 2017, potrivit unor cifre difuzate de Ministerul de Interne, relatează ediţia de sâmbătă a publicaţiei Neue Osnabruecker Zeitung, relatează DPA.

Cel puţin 33 de persoane au fost rănite în atacuri care au fost comise aproape în totalitate de persoane de extremă dreapta, potrivit datelor care au fost furnizate la o cerere a Partidului Stângii din Germania, conform agerpres.


Aproape 60 de incidente au implicat atacuri sau daune aduse unor moschei şi altor instituţii islamice.

Guvernul german a colectat date privind atacurile antimusulmane de la începutul anului trecut şi nu există date comparabile pentru anul 2016.

Citește și : Uzbekistan : Un jurnalist, Yusuf Ruzimuradov, a fost eliberat după 19 ani de închisoare

Infracţiunile înregistrate includ incitarea la ură împotriva musulmanilor, scrisori de ameninţare, atacuri asupra femeilor care purtau văl şi graffiti cu tematică nazistă pe moschei şi alte clădiri.

Aiman Mazyek, preşedintele Consiliului Central al Musulmanilor din Germania, a declarat pentru ziarul citat că infracţiunile înregistrate nu le reprezintă pe toate cele comise împotriva musulmanilor.