DISTRIBUIȚI
France 24

Un protest al studenţilor a avut loc sâmbătă în oraşul Chemnitz din estul Germaniei, împotriva unui marş organizat de o grupare neo-nazistă, informează dpa, potrivit agerpres.

Nici poliţia, nici organizatorii nu au făcut niciun anunţ cu privire la numărul de participanţi, însă martori au estimat participarea la câteva sute de persoane.


Citește și : Comandantul navei de crozieră suspectat că a provocat accidentul grav de pe Dunăre a fost inculpat de justiţia ungară

Un grup denumit „Alianţa pentru un Chemnitz fără nazişti” şi consiliul studenţilor de la Universitatea Tehnică din acest oraş au îndemnat la demonstraţii împotriva unui eveniment al organizaţiei de tineret a Partidului Naţional Democrat al Germaniei (NPD), de extremă dreapta.

Nu au fost raportate incidente, poliţia încerând să prevină întâlnirea dintre cele două grupuri.

Uciderea unui bărbat german în august anul trecut – după cum se presupune, de mâna unor solicitanţi de azil – a generat o serie de proteste anti-imigraţie la Chemnitz, marcat de atacuri asupra persoanelor care par a fi străini. De atunci, oraşul din landul Saxonia din estul Germaniei a devenit un punct de convergenţă a extremei drepte.

Citește și : Vestele galbene continuă protestele în Franța. Mobilizare din ce în ce mai slabă