DISTRIBUIȚI

Germania a promis să primească toți refugiații ucraineni care fug de invazia rusă din țara lor , informează mediafax.

„Îi vom primi pe toți ucrainenii care fug”, a declarat luni ministrul german de externe Annalena Baerbock, în cadrul unei conferințe de presă comune cu omologul său sloven Anze Logar: „ajutăm persoanele care fug din Ucraina. Stăm la granițe pentru a aduce ajutor oamenilor și pentru a aduce oameni în toate țările europene”, anunță CNN.


Citește și: Lavrov şi-a anulat deplasarea la sediul ONU din Geneva

Baerbock a promis, de asemenea, mai mult ajutor umanitar pentru Ucraina.

Înainte de Adunarea Generală a ONU de la New York din această săptămână, Baerbock a cerut tuturor țărilor care „cred în Carta Națiunilor Unite” să izoleze conducerea Rusiei pentru invazia sa în Ucraina.

„Astăzi este deja a cincea zi de război al lui Putin împotriva Ucrainei și a oamenilor nevinovați din Ucraina. El a adus suferințe incredibile asupra Ucrainei. Sute de mii de oameni fug, milioane de oameni se tem pentru viața și viitorul lor. Oricât de atroce ar fi aceste imagini, ele ne fac să fim mai hotărâți! Ucraina nu este singură, Europa, Uniunea Valorilor Occidentale este ferm alături de curajoșii ucraineni”, a declarat Baerbock.

Citește și : Teheranul aşteaptă anumite ‘decizii politice’ ale Occidentului

Într-o schimbare majoră de politică, Germania a promis sâmbătă arme Ucrainei.

„Războiul lui Putin ne-a aruncat într-o altă eră. Vom reevalua certitudinile anterioare și, prin urmare, îi vom ajuta pe ucraineni cu arme și alte echipamente”, a adăugat Baerbock.