DISTRIBUIȚI
ELTIS.org

Guvernul german studiază posibilitatea de a face transportul public gratuit în unele oraşe ale ţării, cu scopul de a combate poluarea, informează Cnewsmatin.fr.

Cu o poluare a aerului accentuată şi convocată de Comisia Europeană pe 30 ianuarie pentru depăşirea limitelor de emisii destinate protejării sănătăţii europenilor, Germania a decis să reacţioneze, conform agerpres.


Proiectul vizează îmbunătăţirea calităţii aerului şi încurajarea conducătorilor auto de a utiliza transportul public. Măsura va fi testată în cinci oraşe germane: Bonn, Essen, Mannheim, Herrenberg şi Reutlingen.

Citește și : SUA : Atacurile armate din mediul şcolar se repetă aproape săptămânal

Guvernul german ia în considerare şi alte propuneri de combatere a poluării aerului, cum ar fi crearea unor „zone cu emisii scăzute” sau readaptarea vehiculelor vechi.

Întrebat cu privire la finanţarea acestui proiect, guvernul nu a adoptat încă o poziţie. „Guvernul federal trebuie să spună cum vrea să finanţeze acest proiect”, a declarat preşedintele unei federaţii de regii comunale.

În Germania, cel puţin 20 de oraşe mari continuă să înregistreze niveluri de poluare cu oxizi de azot cu mult peste limitele Uniunii Europene, potrivit unui raport preluat de agenţia de presă Xinhua.

Prin acest proiect, Berlinul va încerca să prevină vreo sancţiune din partea Comisiei Europene, care a avertizat că în cazul în care situaţia nu se ameliorează, va fi sesizată Curtea de Justiţie a Uniunii Europene.

Acest avertisment se aplică şi altor opt ţări, printre care Franţa şi Regatul Unit, în condiţiile în care se estimează că numărul de decese provocate de poluarea aerului în Europa este de 400.000 – 500.000 pe an.