DISTRIBUIȚI
Times of India

Landul Renania de Nord-Westfalia situat în vestul Germaniei intenţionează să utilizeze inteligenţa artificială pentru prevenirea sinuciderilor în penitenciare sale, a anunţat marţi la Dusseldorf ministrul de justiţie al landului, Peter Biesenbach, citat de DPA, potrivit agerpres.

Un proiect de cercetare a fost lansat cu scopul de a dezvolta un program de calculator care să identifice tipare comportamentale înclinate spre suicid, în fază incipientă, a explicat Biesenbach în capitala landului.


Citește și : Jimmy Carter a fost internat în spital

Proiectul este primul de acest gen din Germania.

În cadrul proiectului va fi utilizată monitorizarea video a deţinuţilor cu risc ridicat de suicid.

Programul de calculator va fi dezvoltat de o companie cu sediul în oraşul Chemnitz din estul landului Saxonia, unde va fi construită o încăpere similară cu celula unei închisori.

Programul va fi apoi testat într-un penitenciar din Dusseldorf, în condiţii reale, a precizat Biesenbach adăugând totuşi că programul de inteligenţă artificială va spori şi nu va înlocui măsurile preventive actuale.

Citește și : Jihadista care a vrut să arunce în aer Notre-Dame cere recurs

În faza pilot, anul viitor, deţinuţii cu risc ridicat vor fi monitorizaţi cu ajutorul camerelor de supraveghere. Calculatorul asociat va rula un program de ”învăţare”, ce va da alarma ca răspuns la un comportament înclinat spre suicid.

Penitenciarele din acest land folosesc deja screeningul iniţial pentru a recunoaşte deţinuţii cu risc ridicat. Cei consideraţi expuşi unui risc deosebit sunt plasaţi sub monitorizare constantă, notează DPA.