DISTRIBUIȚI
Reuters

Guvernul german va prelungi cu încă şase luni, până în noiembrie, controalele la frontiera cu Austria, din raţiuni de securitate şi pentru a gestiona fluxul de migraţie, transmite Reuters, potrivit agerpres.

‘Deficienţele în protejarea graniţelor externe ale Uniunii Europene şi dimensiunea migraţiei ilegale, secundare în acest moment nu permit o altă concluzie decât aceea că aceste controale la frontiera germano-austriacă rămân necesare’, a declarat ministrul de interne Horst Seehofer, într-un comunicat emis joi de instituţia pe care o conduce.


Citeşte şi: Scandalul de la Academia Suedeză continuă: Secretarul permanent şi-a dat demisia

Potrivit lui Seehofer, decizia de prelungire a controalelor, care intră în vigoare la 12 mai, a fost luată în coordonare cu Franţa, Austria, Danemarca, Suedia şi Norvegia, fiind notificată altor ţări europene în cursul zilei de joi.

Cele şase state conveniseră anul trecut asupra prelungirii controalelor temporare la frontierele interne până la mijlocul lunii mai.

Acestea au fost introduse în 2015, după ce peste un milion de refugiaţi şi migranţi au ajuns în Europa.

Citeşte: Ucraina ‘studiază’ acuzaţiile privind finanţarea libiană a Iuliei Timoşenko

Horst Seehofer a criticat în mod repetat decizia cancelarului Angela Merkel de a deschide porţile pentru migranţi.

Partidul lui Seehofer, Uniunea Creştin-Socială (CSU), luptă să-şi recâştige votanţii în perspectiva viitoarelor alegeri din landul Bavaria, după ce, la scrutinul federal din septembrie 2017, o parte dintre aceştia s-au îndreptat spre Alternativa pentru Germania (AfD), de extremă dreapta şi antiimigraţie.