DISTRIBUIȚI
Daily Express

Poliţişti greci vor fi desfăşuraţi în Germania pentru a întări controalele aeroportuare, după ce pe aeroporturi germane au fost interceptaţi sute de migranţi ce veneau din Grecia cu acte false, relatează agerpres .

Începând cu săptămâna viitoare, ofiţeri de legătură greci vor fi desfăşuraţi pe aeroporturile din Frankfurt şi Munchen, pentru a facilita controalele de paşapoarte, potrivit acestei surse.


Această decizie vine după o plângere a ministrului de interne al Germaniei, potrivit căruia circa 1.000 de persoane ce călătoreau dinspre Grecia cu documente falsificate au fost interceptate între ianuarie şi octombrie pe aeroporturi germane.

Potrivit sursei din cadrul poliţiei, autorităţile germane nu au furnizat Atenei detalii precise asupra acestor persoane care au călătorit dinspre Grecia cu acte false în ultimele zece luni, ceea ce i-ar fi putut permite Atenei să le verifice antecedentele.

Poliţia greacă intervine regulat împotriva bandelor specializate în falsificarea de acte, care acţionează în principal la Atena şi furnizează astfel de documente solicitanţilor de azil care vor să plece din ţările lor.

Citește și : Formaţiunea politică Mişcarea 5 Stele i-a transmis preşedintelui francez că ea nu reprezintă o ameninţare la adresa Europei

În ultimele zile, poliţia aeroportuară germană a întărit aceste controale, chiar şi faţă de cetăţenii germani ce se întorc din Grecia, a precizat sursa din cadrul poliţiei.

Mass-media germane au acuzat recent Grecia – care a primit anul trecut circa 60.000 de refugiaţi şi migranţi pe teritoriul său – că se preface că nu vede solicitanţii de azil ce se strecoară dincolo de teritoriul său. Aceste acuzaţii au fost respinse cu fermitate de Ministerul Migraţiei al Greciei.

Germania este o destinaţie privilegiată pentru miile de migranţi prinşi în capcană în Grecia după ce mai multe state europene şi-au închis frontierele anul trecut.