DISTRIBUIȚI
Reuters

Poliţia germană a arestat miercuri un bărbat suspectat de răpirea, în urmă cu trei ani, a fiului miliardarului Reinhold Wuerth, relatează DPA, potrivit news.ro .

Un purtător de cuvânt al poliţiei a confirmat arestarea, în oraşul Offenbach, şi a anunţat că suspectul urma să fie prezentat în faţa unui judecător miercuri seara, însă a refuzat să ofere alte detalii.


Citește și : Pakistan : Atentat sinucigaş în apropierea unui post de control al poliţiei. Cinci poliţişti şi patru civili au murit

Este vorba despre un rezident cu cetăţenie sârbă, în vârstă de 48 de ani, a declarat poliţia pentru DPA, potrivit AP.

Markus Wuerth, în vârstă de 50 de ani la vremea respectivă, a fost răpit dintr-un azil pentru persoane cu probleme de sănătate mentală, la Schlitz, la nord-est de Frankfurt, în urmă cu trei ani.

În urma unei operaţiuni de amploare, el a fost găsit înlănţuit de un copac, într-o zonă împădurită, în apropiere de oraşul Wuerzburg, o zi mai târziu. Bărbatul era nevătămat şi a fost înapoiat familiei în aceeaşi zi.

Răpitorul a cerut o răscumpărare, într-un mesaj scris, însă aceasta nu a fost plătită. Poliţia a impus la vremea respectivă o cenzură presei asupra subiectului, sub motivul că răpitorul ar putea creşte valoarea răscumpărării.

Familia Wuerth deţine o afacere cu şuruburi.

Arestarea are loc după ce postul public ZDF a difuzat o emisiune despre cazul nerezolvat, în urma căreia poliţia a primit ponturi de la aproximativ 200 de persoane.

Citește și : Slovacia : Premierul Robert Fico a demisionat