DISTRIBUIȚI
Essential Travel

Un pilot al companiei aeriene portugheze TAP a fost interpelat vineri seară pe aeroportul german Stuttgart, după ce s-a constatat că el s-a prezentat la zbor în stare de ebrietate, iar cursa ce urma să decoleze către Lisabona a fost astfel anulată, relatează agenţiile AFP şi EFE, conform agerpres.

Un angajat al aeroportului a observat că bărbatul, un copilot în vârstă de 40 de ani, mirosea a alcool şi avea un mers nesigur. Prin urmare, a fost alertată poliţia, care a intrat în cabina de pilotaj în timp ce respectivul pilot pregătea avionul pentru decolare. Poliţiştii germani au confirmat că el se afla într-o ‘puternică stare de ebrietate’ şi au decis să i se recolteze o probă de sânge pentru stabilirea alcoolemiei.


Citește și : Papua Noua Guinee : CUTREMUR de 6,8. Nu s-a emis alertă de tsunami (USGS)

Ulterior, Parchetul din Stuttgart l-a plasat în arest preventiv cu o cauţiune de 10.000 de euro pentru eliberare, suspendându-i de asemenea licenţa de pilotaj.

Zborul care avea ca destinaţie Lisabona a fost anulat, iar pasagerii au fost cazaţi la hotel şi au fost rerutaţi sâmbătă pe alte zboruri.

Compania TAP a prezentat scuze pasagerilor şi a anunţat că va lua măsurile necesare în urma anchetei interne pe care a iniţiat-o pentru acest caz.

Citește și : Atentat Franța : Anchetatorii stabilesc circumstanţele uciderii jandarmului omagiat ca erou