DISTRIBUIȚI
AP

Patru sirieni cu vârste cuprinse între 18 şi 27 de ani au fost plasaţi în detenţie în Germania, fiind suspectaţi că au atacat o moschee a comunităţii turce în oraşul german Ulm, au anunţat joi autorităţile, care nu exclud „un act motivat politic”, informează AFP, potrivit agerpres.

Nici Parchetul din Stuttgart, nici poliţia din Ulm nu au vrut să spună dacă atacul comis în noaptea de 19 martie asupra moscheii comunităţii islamice Millî Görüş a avut legătură cu intervenţia armatei turce la Afrin, în nordul Siriei, pentru a-i respinge pe kurzii sirieni.


Citește și : Donald Trump este preocupat de plata impozitelor „prea mici” de către grupul Amazon

Însă cele două instituţii au explicat într-un comunicat că „suspectează că este vorba de un act motivat politic”.

Unul din cei patru tineri reţinuţi a recunoscut faptele, conform aceleiaşi surse.

La 19 martie noaptea, în jurul orei 03.00 (01.00 GMT), în faţada clădirii au fost aruncate sticle umplute cu un lichid imflamabil.

Una dintre ele a provocat un incendiu într-una din sălile moscheii.

Poliţia a deschis o anchetă pentru tentativă de omor şi tentativă de incendiere, deoarece opt persoane se aflau la acel moment în clădire.

Trei dintre bărbaţii reţinuţi s-ar fi aflat în apropierea moscheii la momentul faptelor, iar al patrulea ar fi pregătit cocktailurile Molotov.

Moschei, dar şi centre culturale şi magazine ale importantei comunităţi turce din Germania au fost ţinta unor atacuri când kurzii din Siria au pierdut Afrin după ofensiva turcă asupra regiunii.

În Germania trăieşte de asemenea o importantă minoritate kurdă.

Citește și : Austria ar putea juca rolul de mediator în criza dintre Rusia şi Occident