DISTRIBUIȚI
dpa

Partidul Alternativa pentru Germania (AfD) s-ar plasa pe a treia poziţie dacă duminică ar avea loc alegeri parlamentare federale în Germania, indică un nou sondaj de opinie realizat de institutul Insa pentru cotidianul de mare circulaţie Bild, preluat marţi de dpa, potrivit agerpres.

Astfel, AfD este creditată cu 16% din intenţiile de vot ale electoratului german, cu trei puncte procentuale peste social-democraţi (SPD), aflaţi în prezent în coaliţia guvernamentală de la Berlin.


Citește și : Damascul avertizează Turcia că nu va permite atacarea teritoriului sirian

Pe prima poziţie s-ar situa blocul conservator CDU-CSU, format din Uniunea Creştin-Democrată şi aliatul său bavarez tradiţional Uniunea Creştin-Socială, cu 27% din voturi, iar pe locul secund Verzii, cu 21% din voturi.

Pe poziţia a cincea s-ar plasa formaţiunea de extremă stânga Die Linke, cu 9% din voturi, care ar fi urmată de Partidul Liber Democrat (FDP), cu 8,5% din voturi.

Sondajul a fost realizat în perioada 4-7 octombrie pe un eşantion reprezentativ de 2.059 de cetăţeni germani cu drept de vot. Aceştia au fost întrebaţi cu ce partid sau alianţă ar vota dacă în Germania ar avea loc alegeri legislative în data de 13 octombrie.

Citește și : Damascul avertizează Turcia că nu va permite atacarea teritoriului sirian